Fen Edebiyat Fakültesi - Eğitim Bilimleri Bölümü

Anasayfasutun1

Eğitim Bilimleri Bölümü

Eğitim Bilimleri Bölümü, Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde, 2010-2011 öğretim yılında Kavaklı Yerleşkesinde kurulmuştur. Eğitim Bilimleri Bölümü; Eğitim Yönetimi, Eğitim Programları ve Öğretim, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme anabilim dallarından oluşmaktadır.

Eğitim Bilimleri Bölümü, 2014-2016 yılları arasında yürüttüğü pedagojik formasyon eğitimi sertifika programı kapsamında, öğretmenliğe kaynaklık eden farklı alanlardan 1600 öğretmen adayına yönelik yürütülen eğitim kapsamında yaklaşık 1400 öğretmen adayı mezun olmuştur. Eğitim Bilimleri Bölümü bünyesinde halen yürütülen aktif bir lisans programı olmayıp, Fen Edebiyat Fakültesi’nin felsefe ve sosyoloji bölümlerindeki alanla ilgili dersleri ile 2022-2023 Bahar döneminden itibaren tüm fakülteler için pedagojik formasyon dersleri eğitim bilimleri bölümü tarafından yürütülmektedir.

Bölümümüzde 2021 yılı itibariyle Eğitim Programları ve Öğretim Tezli Yüksek Lisans Programı ve Eğitim Yönetimi Tezli ve Tezsiz (II. Öğretim) Yüksek Lisans Programı açılmış olup 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi için öğrenci alımına başlamıştır. 2022-2023 eğitim yılı itibariyle de Eğitim Programları ve Öğretim Uzaktan Tezsiz Yüksek Lisans Programı yürütülmektedir.

türk bayrağı resmi ile ilgili görsel sonucu

Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Sistemi

MEB LOGO Görseli

unicef türkiye milli komitesi ile ilgili görsel sonucu

unesco türkiye ile ilgili görsel sonucu oecd ile ilgili görsel sonucu oecd better life ile ilgili görsel sonucu

tedmem ile ilgili görsel sonucu

erg eğitim reformu girişimi ile ilgili görsel sonucu

PISA Türkiye TIMSS Tanıtım sunusu için tıklayınız undp turkey ile ilgili görsel sonucu

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.